VISMA HAAKT NU HELEMAAL AF BIJ SCHAATSPLOEG

De wieler- en schaatsploeg zijn sinds 1 januari al niet meer aan elkaar verbonden, maar nu is Visma ook helemaal afgehaakt bij het schaatsteam. Op de website en socials heeft men het nu alleen nog maar over ‘Schaatsteam Jumbo.’

En dat is opvallend, aangezien er vorige week in verschillende persberichten (zoals bij het vertrek van Kai Verbij) nog werd gesproken over ‘schaatsteam Jumbo-Visma.’ Nu hanteert men binnen de schaatsploeg alleen nog de naam Schaatsteam Jumbo. De website en socials zijn inmiddels allemaal aangepast en de naam van Visma prijkt ook niet meer op de trainingsshirts.

Vorig jaar werd bekend dat de wieler- en schaatsploeg vanaf 1 januari 2024 niet meer aan elkaar verbonden zijn. De wielerploeg (Blanco Pro Cycling) gaat verder onder leiding van Richard Plugge, de schaatsploeg (The Speed Skating) wordt verder voortgezet onder leiding van Jac Orie en Sven Kramer. Jumbo, dat eerder bekendmaakte te willen stoppen als hoofdsponsor, blijft bij beide sportenploegen nog drie jaar betrokken als Founding Partner.

De gecombineerde wieler- en schaatsploeg werd in oktober 2014 gepresenteerd, destijds onder de naam LottoNL-Jumbo. “De wielerploeg heeft inmiddels een veel internationalere focus en aantrekkingskracht gekregen nu we tot de beste wielerploegen ter wereld behoren”, vertelde Plugge vorig jaar. “Dat maakt dat de zoektocht naar de invulling van het hoofdsponsorschap voor beide partijen verschillend is.”

“We hebben door de aanstaande verandering veel gesprekken gevoerd en zijn tot de conclusie gekomen dat het voor de toekomst van beide ploegen aantrekkelijker is om zelfstandig verder te gaan met ieder een eigen sponsorpropositie. Ik ben Jac dankbaar voor de goede samenwerking.”

2024-04-25T09:08:14Z dg43tfdfdgfd